Медицински сестри во Германија

  • PhD-Jobs.NET
  • Неопределено
  • 18/01/2019
Неопределено Медицина

Опис

Работодавачот - болница во Бранденбург, Берлин, доколку е потребно, може да ви даде повеќе информации за работодавачот.

Потребни квалификации

Барања:
- Сестрата (без болничар);
- долгорочна образование / обука со степен / диплома
- се бара познавање на германскиот јазик А2 / Б1 / Б2;
- не е потребно професионално признавање во Германија, но пожелно е да се има целосна барање за признавање на датотеката (документи мора да бидат поднесени на апостил и превод мора да се усогласат со германските барања кои се однесуваат за да се формира ... Ние нудиме поддршка);
- интервју и еден-два-недела престој во болница (стажирање) се задолжителни!

понуда:
- бруто плата во 1800 евра * без признавање, Б1 ниво Германската медицинска сестра ќе добие договор за вработување како Krankenpflegehelferin *;
- 2.400 евра во бруто плата со признавањето на работа на промени на бруто месечна плата до 2800 евра! **

Бесплатни бенефиции:
- Курс по германски јазик за почетници да се на ниво А2 / Б1;
- целосна сместување за време на периодот училиште, со силата (без плати) ***;
- месечен џепарлак од € 150;

* Без признавање подразбира дека сестра се уште не е призната од страна на германските власти, како и постапката за професионално признавање е валидна.
** со признавањето тоа значи дека сестра доби сертификатот (Urkunde), што покажува дека образованието е призната подеднакво со германската образование во истата област.
*** обука период треба да се сфати како период почнувајќи со часови по германски јазик на А2 ниво (ако е така) да Б2, а потоа и истовремено со стажирање во болницата.

рок:
- нивото на германскиот Б2 нема краен рок;
со јазик на ниво А2 / Б1 што е можно побрзо, бидејќи првите часови на германски јазик ќе почне 2017/04/09


Ве молиме испратете го вашето CV на германски или англиски јазик на info@phd-jobs.net е-мејл, со тоа што R1 линк
Тел. +38 044 360 75 73

Телефон

+380443607573

Е-пошта

info@phd-jobs.net

Веб сајт

Краен рок за аплицирање

17/02/2019
Аплицирај веднаш