Medicinski sestri

  • Rabota vo Germanija
  • Неопределено
  • 18/01/2019
Неопределено Медицина

Опис

МОЖНОСТ ЗА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ/ТЕХНИЧАРИ ИЛИ НЕГOВАТЕЛИ ЗА СТАРИ ЛИЦА

Вие сте медицинска сестра/медицински техничар / асистент за нега? Сакате да работите во Германија? Ние Ви нудиме шанса и успех! Ви овозможуваме солидна интеграција во работата и ве подржуваме во целиот процес на признавање на вашата диплома, и додека трае процесот на средување на документите Вие имате сигурни месечни примања без никакви скриени такси, давачки и слично на Ваш товар.

Вашите обврски: • Грижа и нега за нашите клиенти • Документирање на планинраната и извршена нега • Соработка со сите кооперативни партнери, семејствата, роднини и пријатели на нашите клиенти • Работа во смени • Дисциплиниарно однесување и силна желба за успех и постајан престој и живот во Германија

Вашиот профил: • Успешно завршено образование и завршена обука во некое од медицинските училишта за медцински сестри/техничари / асистенти за нега • Доказ за работно искуство во една од установите од областа на здравствена заштита (по можност) Работното искуство мора да биде стекнато во рамките на постојано вработување • Спремност за понатамошно динамично развивање во работната сфера

Што Нудиме • Широкa стручна обука уште од првиот Ваш работен ден, како сеопфатен дел на "Добредојде" • организирана декорирана соба во нашата стамбена единица • придружба и подршка при одење во сите владини институции, при пријава за сдравствено осигурување, помош при отворање на банкарска сметка. • курс за напреден Германски јазик, се разбира прилагоден према Вашите потреби. • Обезбедена обука за Вашата работа и во сите стручни стандарди и процеси • Подршка за време на процесот за признавање на Вашата диплома и индивидуални подготовки за евентуални испити. • Подршка при барање на нов стан, по завршување на процесот на признавање на Вашето занимање, доколку сакате да си го повлечете и Вашето семејство (сопруг/а, деца) • Солидна почетна плата од 2000 евра бруто, се до признавањето на Вашата диплома. Потоа плата од 2700 евра бруто. За работeните викенди, празници, ноќни обврски, прекувремена работа се дополнителен приход. Според тоа, месечниот приход е поголем. • Работодавецот ги сноси и покрива сите трошоци за трансфер до Германија, на дополнителниот курс за признавање на дипломата, храна и сместување до Вашата прва плата и други материјални и парични потреби за Вашата интеграција. Доколку сме го побудиле Вашиот интерес, удобно и брзо аплицирајте со достава на сите Ваши свидетелства, уверенија, сертификати и CV (задолжително преведени на Германски Јазик) на: емаил адреса usamet73@gmail.com Viber/GSM 004917641029680 По приемот на Вашата апликација, ке биде проверена целата документација и ке добиете брз одговор.

Кандидатите со соодветен профил ке ги поканиме лично на запознавање со идниот работодавец на еден од нашите следни конкурси и интервјуa во Македонија од 23. до 26. февруари 2019 во Скопје и Охрид. За локацијата и Вашиот личeн термин ќе бидете известени во директен разговор. За директни прашања Ви стоиме на располагање во секое време на Viber/GSM 004917641029680

Е-пошта

simeon-alexjovanovi@outlook.com

Краен рок за аплицирање

17/02/2019
Аплицирај веднаш