3 работи кои треба да ги направите во последните 15 минути од работното време

При крајот на работниот ден, кога концентрацијата ви е сведена на минимум, избегнувајте големи обврски, но практикувајте 3 ситници кои значително може да ви помогнат да го почнете наредниот ден смирени и насмеани.

1. Прегледајте го мејлот за последен пат

На крајот на работното време уште еднаш исчистете го мејлот од сите непотребни информации, завршени задачи и обврски, како и неодговорените пораки кои ви пристигнале во меѓувреме.

2. Запишете ги обврските за следното утро

Утрото е најпродуктивниот период од денот, па наместо да откриете што требаше да направите следно, имајте листа на приоритети кои треба да ги завршите пред 10 часот. Бидете реални.

3. Направете рецензија на работниот ден

Размислете што сè завршивте денес, како го организиравте времето, што ве мотивираше, а што ви црпеше концентрација. Овој ситен ритуал може да биде исклучително корисен на долги патеки. На овој начин утредента ќе бидете попродуктивни, бидејќи ќе знаете што да исфрлите, а што да вметнете во поголеми количини. И така секој нареден ден…