Вкупно 19 активни огласи

Најнови огласи

Support and Solutions CENTER MK Неопределено
Одговорности: градење на ефикасни и издржани веб решенија развивање на функционалности по барање на клиентите решавање на настанатите проблеми во самите проекти Потребни квалификации Карактеристики на кандидатот: - добри технички вештини - амбиција да го совлада развивањето на е-решенијата - проактивност кон предлагања на решенија за проектите - одлични вербални и писмени комуникациски вештини  Квалификации: - 3 - 7 години искуство во развивање на веб апликации - 3 - 7 години програмерско искуство со PHP и MySQL - напредно познавање на објектно-ориентирано програмирање - одлично разбирање на принципите на веб-инженеринг најмалку 3 - 7 години искуство со MySQL, искуство со AJAX, XML, JSON, JQuery искуство со JS, knockout.js, vue.js најмалку 3 - 7 години искуство со HTML, CSS искуство со Git,Linux CLI искуство со Магенто платформата е плус, но не е задолжително!
Скопје 31/07/2024
Support and Solutions CENTER MK Неопределено
Support and Solutions Center MK is a company who is working for large international clients, providing services in the domain of administration (related to logistics, technical administration), customer service, accountancy, IT, engineering,…  As a QA Engineer, you will be working for the global department of SSCMK. You will be part of a unique company with a strong no-nonsense culture.  Job description • Review of available documentation as a source to develop test cases • Developing test plans & test procedures to meet testing needs • Manual Testing • Test Automation • As part of a Central Test Team you will be working on different projects where you will work in Agile teams. • Execute different types of testing, such as manual testing, automated web ui testing, integration testing, load testing. • Produce reports and documentation for all testing efforts, results, issues, errors, loggings and tracking data. • Communicate test progress, results, and other relevant information to the project team and/or management. • Create and review testing techniques and best practices for the different testing methods • Maintain accurate test environments to ensure that it simulates production data in terms of quality and volume. Required experience and studies: • Education: Bachelor or Master degree, or similar by experience • Testing: Test Automation • Selenium (C#) • Azure Devops • Basic knowledge of security concepts like OAuth2 and OpenID • Area’s: Web frontends and APIs (React/.NET) • Solid understanding of best practices such as TDD, BDD, CI/CD and the test pyramid • Experience in software implementation • Good knowledge of English • Hands on, very good communication and relations skills • Flexible, involved, organized, self-motivated • At least 3 years’ experience with manual and automation testing   We offer official employment in a rapidly expanding company that values and encourages your creativity. Our company culture is characterized by a straightforward and results-oriented mindset, where individuals have the opportunity to make a meaningful impact on their personal development, the success of their team, the satisfaction of our customers, and the overall growth of the company. If you see yourself as a person who could be a valuable part of our team, don’t hesitate to apply Applicants.MK@ssc.mk (Application: Email CV with subject “QA Engineer”). Please send us your CV in English.
Скопје 29/07/2024
ФД МОНИМАКС ФИНАНСИСКО ДООЕЛ ОХРИД Определено
Монимакс Финансиско друштво со седиште во центарот на Охрид има потреба од :  - Compliance officer  Работни задачи: -Ефективно спроведување на програма за правна усогласеност. -Следење на правните регулативи за конкретната дејност. -Следење и ажурирање на правните и сметководствени процедури во компанијата   Избраните кандидати ќе имаат можност да работаат во пријатна атмосфера со веќе постоечкиот тим и да се усовршат. Вклучен пакет на бенефиции! Испратете го Вашето CV на employment@moneymax.mk
Охрид 31/07/2024
Промис Определено
Потребен е 1 дистрибутер - монтер за опрема за тоалети односно држачи за тоалетна хартија и сапун и воедно дистрибуција на тоалетна хартија и детергенти за чистење.како и монтажа на диспензери за хартија и сапун Да поседува  Б категорија, Минимум ССС,  Културен и комуникативен CV на маил:  ultimatik@promis.com.mk Локација: Визбегово, Скопје Плата од 27.500 ден. до 30.000 ден.
Скопје 01/08/2024
Хај-Теч Корпорација Определено
Hi-Tech Corp. (www.hitech.com.mk) е водечки европски производител на електронски штампани плочи. Преку посветенување на нашите над 200 вработени, се посветуваме на технолошката експерти за и квалитетот на нашите производи кои ги надминуваат очекувањата на нашите клиенти.  А нашите клиенти се едни од најголемите светски брендови. Нашите електронски штампани плочи се применуваат во: CERN  акцелератор, Williams Racing и Audi F1 тимовите, Ferrari SF90 и 488, Mercedes AMG, Медицинска индустрија (респиратори, магнетна резонанца, CT), комерцијални сателити, ARRI камери и опрема за видео пренос на Олимписките игри во Париз 2024), авионите Airbus и Boeing, апаратите на Bosch и Siemens...  Во моментов отворено е следното работно место:   QUOTATIONS оператор Опис на работно место: • Обработка на барања и спецификации од купувачи • Работа во тим од 10 оператори Работни услови:  • Работа во прва смена, од понеделник до петок од 07:30 до 16:00, и секоја петта сабота • Работа во втора смена секоја петта или шеста недела од 10:30 до 19:00 часот Што бараме: • Завршено минимум средно образование • Познавање на англиски јазик и компјутерски вештини • Пожелно возачка дозвола Б категорија и активен возач • Претходно работно искуство не е потребно Што нудиме: • Организиран превоз од Скопје и околните градови (фабриката се наоѓа во с. Орешани - Зелениково) • Обезбедена храна • Приватно здравствено осигурување за лојални вработени • Почетна нето плата од 30.000 денари • Целосна обука и поддршка од тимот  Доколку сакате да станете дел од тимот кој работи за најголемите брендови низ целиот свет, доставете кратка биографија на емаил hr@hitech.com.mk најдоцна до 04.08.2024 година.  Hi-Tech Corp. обезбедува еднакви можности за вработување на сите кандидати и води посебна грижа за заштитата на лични податоци и за доверливоста на Вашата апликација Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг, ќе бидат контактирани. Со самото аплицирање за работната позиција, вие се согласувате дадените лични податоци да се користат/обработуваат од страна на Hi-Tech Corp. и тоа само за процесот за селекција на кандидатите. Кандидатите можат согласноста за обработка на личните податоци да ја повлечат во секое време со доставување на барање на hr@hitech.com.mk. 
Скопје 04/08/2024
Мак Аутостар Определено
Нашата компанија е во потрага по нов член кој треба да му се придружи на тимот професионалци на Мак Аутостар и за таа цел се бара кандидат за следната позиција: КОНСУЛТАНТ ЗА ПРОДАЖБА – КОМЕРЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ Техничко познавање на работата на системите во возилата Искуство во продажба и комуникациja со клиенти Следење на процесот на продажба и изготвување извештаи Англиски јазик, напредно ниво Познавање на Германски јазик, ќе се смета за предност Универзитетска диплома Дипломиран машински инженер, ќе се смета за предност Возачка дозвола Б категорија Возачка дозвола Ц категорија, ќе се смета за предност ПОНУДА ОД КОМПАНИЈАТА Стабилна компанија ориентирана кон одржливи работни места и резултати Напредна работна средина и функционален тим на професионалци Можност за самостојност, иницијативност и креативност Атрактивни социјални бенефиции, плата, бонус Приватно здравствено осигурување Дополнителни бенефиции Сите заинтересирани кои сакаат да му се приклучат на тимот на Мак Аутостар треба да испратат професионална биографија на office@makautostar.com.mk, со назнака за работно место „Консултант за продажба – комерцијални возила“, заклучно со 1-ви август 2024 г. Кандидатите кои ќе влезат во потесен круг на избор, ќе бидат повикани на интервју. Мак Аутостар дооел е генерален дистрибутер на повеќе брендови од автомобилската индустрија како што се: Mercedes-Benz патнички и комерцијални возила, автобуси, Setra, Evobus, Unimog, Fuso, Mobil,  овластен сервисер на Mitsubishi Motors и сопственик  на брендот Premium Used наменет за користени возила, како и на Premium деловниот центар.
Скопје 01/08/2024
Зегин ДОО Определено
СТРУЧЕН СОРАБОТНИК  ЗА ОРТОПЕДИЈА - СКОПЈЕ Што бараме: ССС/ВСС Со и без работно искуство Предност ќе имаат кандидатите со работно искуство во областа на ортопедија Познавање на работа со компјутери Комуникативност, тимски дух и колегијалност Возачка дозвола Б категорија  Што нудиме: Стимулативна плата и бенефиции Иновативна работна средина и мотивирачка организациска култура Континуиран професионален развој преку учество на симпозиуми, конференции и обуки Настани и активности за добросостојба на вработените (Employees wellbeing) Доколку сте енергични, храбри и полни со ентузијазам за личен развој и напредување, како и професионални компетенции за успешно да работите во областите наведени погоре, Ве молиме испратете пропратно писмо и биографија на македонски јазик со ознака  Стручен соработник   за  ортопедија  - Скопје  на  kariera@zegin.com.mk .
Скопје 23/07/2024
Зегин ДОО Определено
Поради проширување на својот тим, имаме потреба од:  Специјалист за плата и персонална администрација Потребни квалификации: Универзитетско образование Напредно користење на MS Office (со акцент на MS Excel) и електронски алатки за човечки ресурси Високо развиен тимски дух и самоиницијативност Одговорности: Поддршка во процесот на изготвување на плата Подготовка на документацијата согласно законската регулатива, политика за плата и политика за персонална администрација Учествување во подготовка на извештаи и метрики за донесување на одлуки со компензации и бенефити на вработени Континуирано следење и анализа на плати (интерно и екстерно споредување“benchmark”), како и утврдување на сложеност на работни места и градација на плати Дава поддршка во делот на персоналната администрација Што нудиме: Стимулативна плата и бенефиции Иновативна работна средина и мотивирачка организациска култура Настани и активности за добросостојба на вработените (Employees wellbeing) Континуиран професионален развој преку учество на симпозиуми, конференции и континуирани обуки Работно време: Понеделник - Петок; (флексибилно работно време) Ве молиме испратете пропратно писмо и биографија на македонски јазик со ознака  Специјалист за плата и персонална администрација  на  kariera@zegin.com.mk.  Само кандидатите кои во целост ги исполнуваат критериумите ќе бидат контактирани.
Скопје 30/07/2024
Види ги сите огласи