Medizinska sestra

  • Klinikum Magdeburg
  • Неопределено
  • 15/01/2020
Неопределено Медицина

Опис

Градската клиника во Магдебург е водечка акутна болница во државата Саксонија-Анхалт во Сојузна Република Германија и поседува широк спектар на услуги кои во различните медицински области имаат одлична репутација на национално ниво. Во вкупно 21 одделенија и институти работат околу 1.850 вработени од скоро целиот спектар на клиничка нега.

Во рамките на нашиот директорат за медицинска сестра, предводена од госпоѓа Грит ЦBернеман, имаме потреба од медицински сестри на скратено / полно работно време, во ограничен / неограничен работен однос, во хируршките, кардиолошките, гастроентеролошките, невролошките, психијатриските и педијатриските одделениа - како и во интензивна нега, во централната оперативна сала и во просторијата за итни случаи.

Потребни квалификации

Вашите задачи:                                                    Вашата обука, кватитет и способност:

Независно спроведување на сите - Завршено образование за медицинска сестра со   положен државен испит

активности за максимална нега и грижа  -  една година професионално искуство (пожелно)

на нашите пациенти                   - независен, ориентиран кон пациентот и одговорен начин на работа

Базисна, потполна и адекватна нега и грижа - високо ниво на медицински знаења

на нашите пациенти                                                - познавање и адекBатна реакција при компликации

Придружба при исполнувањето на лекарската - Способност за добра комуникација

визита                                                                             - Сигурност / чувство на одговорност

.                                                                                        - тимска работа

 

Нудиме поддршка ( институционална и финансиска ) за исполнување на условите и барањата за нострификација на вашата диплома како и за добивање на работна виза и работен договор

 

Ви звучи како одлична можност за професионалци како вас? Да така е, тоа е одлична можност за вас. Со нетрпение ја очекуваме вашата апликација. Останатите детали за вашата посакувана работа - на www.klinikum-magdeburg.de/karriere. Ако имате какви било прашања, ве молиме контактирајте со Дирекција за медицински сестри, г-ѓа Грит ЦBернеман, ( германски јазик ) достапна на 00 49 391 791-1001, или со господинот Д-р Златко Станкоски ( македонски јазик ), достапен на 00 49 391 791 6534, 004915143246768 или на z_stankoski@yahoo.com.

Телефон

004915143246768

Адреса

Birkenallee 34, 39104 magdeburg

Е-пошта

z_stankoski@yahoo.com

Веб сајт

Број на отворени позиции

20

Краен рок за аплицирање

22/01/2020
Аплицирај веднаш