Луѓето го јаваат и добриот коњ и добриот човек: 10 кратки шпански мудрости

Несекојдневни, шпански мудрости кои можеби никогаш претходно не сте ги слушнале или прочитале, а буквално ќе ви ги отворат очите кон нови видици.

1. Не е важно да ви аплаудираат кога влегувате, туку да им недостасувате кога ќе заминете.

2. Кој сака да пее – секогаш ќе најде песна.

3. Кој му гледа низ прсти на крадецот и самиот е крадец.

4. Луѓето го јаваат и добриот коњ и добриот човек.

5. Потцени го непријателот и брзо ќе бидеш победен.

6. Не може истовремено да сакаш и да бидеш разумен.

7. Оние кои малку знаат – брзи се на јазик.

8. Она што малку чини, уште помалку се цени.

9. Слушај што зборуваат за другите и ќе знаеш што зборуваат и за тебе.

10. Запамети го советот од луѓето кои те сакаат, дури и да ти се чини некорисен.

Извор: crnobelo.com